13-11-2010

proDINGieus 18


Wie kent ze ondertussen niet?
De filmpjes geplaatst door jongeren waarin ze zelf gitaar- piano- keyboard spelen, zingen, gekke dingen doen in de hoop ontdekt te worden. De filmpjes die ouders over hun kinderen hebben gemaakt of de eigenaren van dieren die trots de kunstjes van hun hond,paard, kat,cavia of slang demonstreren.Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een filmpje over te vinden op You Tube, Clip Shack, Ourmedia en vele anderen.

Omdat op bijna elke mobiele telefoon wel een camera functie zit is het ook wel erg gemakkelijk om iets voor het nageslacht vast te leggen.
Leuk, maar er zitten ook akelige kanten aan, jongelui die uit wraak omdat hun "liefje" het uitgemaakt heeft een boekje open doen, naakt opnamen van onnozele pubers achter hun webcam:  de-gevaren-van-online-media

Er zijn ook grappige natuurlijk ( 9 minuten maar ach ach ach)





Ook bibliotheken,bibliothecarissen, bibliotheek medewerkers zitten niet stil: je krijgt alleen al door het woord bibliotheken in te typen 987 hits.
KopGroepBibliotheken geeft er nog maar 5, maar daar zal vast verandering in komen.
We zouden  van deze mogelijkheid  gebruik kunnen maken door activiteiten toe te lichten, voorlichting  geven over..... interviews te plaatsen, lezer van de maand, lezer die zijn lievelingsboek bespreekt,ook nieuwe aanwinsten kunnen zo aan bod komen.


Een ding moet je niet vergeten, sla je filmpje ook zelf nog ergens op, want de meeste sites bewaren geen kopie voor je.
Ik heb zelf een account op You Tube (een enkeling heeft dat al ontdekt, inclusief 2 oefen-filmpjes).
Met Windows Live Movie Maker is het een eitje om zelf je filmpjes te monteren.
Ik had zelf een opname gemaakt tijdens de lezing van Adriaan van Dis, geluidskwaliteit is prima, maar het beeld niet!! Erg jammer, maar dat kan niet.
Dus nog eventjes wachten...................

2 opmerkingen:

Unknown zei

Een prachtige manier om je bibliotheek te promoten en vast onderdeel in menig online gereedschapskist. Je zult het vaak kunnen inzetten als webmaster.

DOORNeuzen zei

Dit zal zeker één van de Dingen zijn die je als webmaster kunt gebruiken.