06-11-2010

zware dag voor LOOP

Vandaag bomenplantdag vanNatuurmonumenten.
Soms peins je wel eens wat je iemand voor haar verjaardag kan geven, Practical Joke kreeg dus een BOOM.
Heb er zelf ookeentje geplant: een beukje, met de wens dat het een mooie grote boom mag worden.


foto's Prodigieus en PracticalJoke

05-11-2010

twitter DE twit

Als je gaat Twitteren word je al direct met het eerste probleem geconfronteerd.: 140 tekens maximaal om je boodschap over te brengen.
Links zijn soms erg lang snel Tiny gebruiken, scheelt er weer een paar.

Twitter voor Dummies kan ook nog altijd uitkomst bieden.

Veel berichten op Twitter betreffen  geruchten die door de massa worden versterkt en vervolgens niet waar blijken te zijn, dus pas op met wat je doorTweet.
Interessant artikel is ook Ondergang van de wijsheid


Lees net dat Email voor werkstress zorgt, dan toch maar allemaal aan de Twitterij? Ons eigen koPPie en je boodschap zo kort mogelijk:
Afspraken over afkortingen:
Verg10-12Not+Ag1-10FilAWTSKVoorzMWnotuJK
Verslag idem dito
Scheelt tijd, geklets gezemel

proDINGieus 17

Mobiel internetten betekent overal en altijd online zijn. Via een laptop, PDA of mobiele telefoon.


Ik kan niet zonder mijn laptop, dus als wij op vakantie gaan, gaat "ze" mee in haar prachtige (roze) laptoptas. Dongel voor onherbergzame gebieden, vakantie geslaagd.


Verder heb ik een Nokia E72, daarmee/daaarop kun je ook gebruik maken van internet. Ik doe dat niet zo vaak,heb  een wat dom gekozen abonnement (want als ik mijn limiet te boven ga , wordt het duur. En dat gebeurt nogal eens omdat weinig websites zijn aangepast voor smartphone gebruikers.)


Er bestaan nog niet veel mobiel vriendelijke versies van een website en al bijna helemaal niet van bibliotheek websites (de universiteitsbibliotheek van Utrecht,bijv wel)
Mensen zijn ongeduldig en als iets te lang duurt (laden) stappen ze over naar een ander die hen wel snel aan hun gezochte informatie helpt
Als je de bibliotheekwebsite via je je mobiel bezoekt zal dat ws zijn om te verlengen,te reserveren, de catalogus te bekijken, daar kun je met de mobiele versie dus ook rekening mee houden. Onze site behoeft wat dat betreft  ook de nodige aanpassingen


Twitteren kun je natuurlijk het beste als je de hele dag online bent, Twitteren via de smartphone wordt steeds meer populair. 
Je bereikt veel meer mensen met een Twitter (als ze je volgen tenminste) dan met een smsje.
Mobiel internet binnen de bibliotheek of internet op je mobiel vanuit het werk? Zou geweldig zijn voor degenen die veel switchen/reizen. Maar denk niet dat dat budgettair haalbaar is. 




En om alles te organiseren nog een handigheidje (zo Web2.0):





Sociale Media en de baas

Een groot deel van de Nederlandse werkgevers maakt websites ontoegankelijk voor zijn personeel.
 Dat blijkt uit het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek 2010.
 De blokkade betreft  soms ook sociale netwerksites.
lees het artikel

04-11-2010

Twitter and Prodigieus

Ben nu een wijle aan het Twitteren en heb mijzelf bij enkele Twitteraars als volger aangemeld, natuurlijk bij mijn collega's en enkele ProBiblioPeoples (ook Esther Valent door wie ik bij Ibi gekomen ben, denk alleen niet dat ze dat weet, want ze kent me als grumblemom).

Omdat ik  de blogs van EdwinMijnsbergen, MarkDeckers en Ton de Kruyff lees  en  daar ook al enkele malen op gereageerd heb , dacht ik: kom ik volg ze ook  op Twitter.............

Heb nu zelf ook een beroemd bibliotheek blogger als volger op Twitter.

Moet ik natuurlijk wel nadenken over WAT ik Twitter, dat vind ik nog steeds moeilijk hoor.

Amsterdam

DOORNeuzen, GlossyGerda,PracticalJoke, Prodigieus en TrudgeOut (ook bekend als de MEISJES) maken vandaag een uitstapje naar Amsterdam.

Wil mijn blog niet onbevrouwd achter laten, dus...





even dagje weg

03-11-2010

Kleding Problemen en 23 dingen

De allereerste keer dat ik Jacinta zag, had ik een Tshirt aan met de tekst: Fuck Google: Ask me
Tenslotte waren we toen keigoed aan het kraken ( ze  zal wel gedacht hebben)


Mijn verzameling breidt zich dankzij 23 dingen gestaag uit...........





Met één probleem tot gevolg:

 Welk Tshirt trek ik aan?



Een dilemma hoor.....


Of acht keer verkleden,

ben ik blij dat mijn YouTube filmpje nog niet erg bekeken wordt

Leuke van Facebook

PhotoAdventure .
Bij Facebook zijn er (als je ingeschreven bent ) behalve natuurlijk de leuke mensen ook andere uitdagingen.



In welke stad is deze foto genomen

of wat zie je hier onder



01-11-2010

Bezuinigingen en JOUW oplossing

Ton de Kruyff

Edwin van Mijnsbergen

Jeanine Deckers

schreven op hun blogs over de dreigende bezuinigingen op bibliotheken.
Het zijn interessante stukjes en voor zover je ze nog niet gelezen hebt..??


Even enkele nieuwsberichten:
"In Barneveld gaat 50 procent worden bezuinigd op de bibliotheek, in Gouda 25-50%, in Middelburg 20%, in Berkelland 100% en in Mook 75%.  In Rotterdam gaat de bibliotheek van 21 naar 6 vestigingen, in Amsterdam komen 5-7 van 28 vestigingen in het gedrang, in Den Haag verwacht men dat 6 of 7 van de 19 vestigingen gaan verdwijnen. In de provincie Groningen verwacht men dat er de komende vijf jaar zo'n dertig bibliotheken verdwijnen en daarmee ruim een derde van de bibliotheekvoorzieningen in de provincie (RTV Noord bracht er 19 oktober een nieuwsitem over).  Het aantal vestigingen zou met de voorgenomen bezuinigingen in de komende jaren met een derde kunnen teruglopen. De gebruikers en vooral de jeugd worden daarvan de dupe. De ontwikkeling van Nederland komt daarmee in gevaar. Net als goed onderwijs is een goede bibliotheek voor iedereen dichtbij, van belang voor de ontwikkeling van de komende generaties." bron


Er wordt,  door iedereen die heeft gereageerd, beaamd dat bibliotheken zich moeten vernieuwen, zich ook op de digitale markt moeten ontwikkelen.
Nu zijn wij met zijn allen de cursus 23 dingen aan het volgen. We leren zo veel, waar de organisatie zijn voordeel mee kan doen. Nu is mijn vraag aan jullie..

Hoe denk jij dat de KopGroepBibliotheken zich moet en kan ontwikkelen?
Ideeën? 

Om informatie te vinden zijn  mensen niet meer afhankelijk van de bibliotheek. Ze kunnen dat veelal zelf op internet. Er moeten andere mogelijkheden aangeboden worden.
In enkele van mijn blogberichten "de Roze Draad" heb ik het daar al een beetje over gehad, digitaal inlichtingenwerk, Abonnementen op bijv RSS, Thema's, Leesraad etc etc. 
Ik heb onlangs voorgesteld om met alle afgeschreven boeken op de markt te gaan staan en ze aldaar te verkopen, werd weggewoven als "zinloos" Ik zag dat als mogelijkheid om de bewoners van ons gebied te bereiken ( ondertekenen petitie) en daarmee ook nog te "verdienen", geld dat gebruikt kan worden voor een activiteit.

Ik heb  nauwelijks reacties op mijn geblog over.... gehad, dus is dat kennelijk " onzin" "niet interessant genoeg" of niet gelezen.

Wacht het nu af....

31-10-2010

Wij Willen Lezen

"Biblioheekboek"

Roze draad kOPgROEPjes VII

Widgets

Voor boekenliefhebbers/bibliotheekpersoneel is er op internet allerlei leuks te vinden
Enkele widgets zijn:

(eerst een berichten grapje, )

More widgets at Widgia.com






zo zijn er velen te vinden
http://www.vandale.nl/vandale/widgets/
http://www.widgetbox.com/widget/tweetabook

en een handige voor chatbox meebo

We zouden eens een tijdje via de website kunnen proberen of de klanten gedurende de openingstijden hun tussendoor vraagjes beantwoord kunnen krijgen? Je moet dan wel duidelijk vermelden op welk soort vragen antwoord gegeven kan worden.


wordt vervolgd
Sociale netwerken: 
Ding 16 een voorproefje

Volgens enkele van mijn collega's ga ik veel te snel, maar als ik zo eens rondkijk, ben ik echt niet de enige die  van alles voorproeft, dus........................  

Met sociale  netwerken heb ik problemen, niet dat ik niet sociaal ben, integendeel...............
Ik ben graag onder de mensen  weet altijd wel een onderwerp om over te kletsen, zoek vaak naar gezellige/interessante/spannende/leuke mogelijkheden om met anderen te ondernemen, real life, niet virtueel.

Een aantal jaren geleden was schoolbank.nl razend populair, maar mij zul je er niet op vinden. 
Wat heb ik daar te zoeken? Mijn schooltijd, zowel lagere als middelbare, was niet leuk, stel je voor zeg ,moet ik nu gezellig doen met die pestmeiden van toen? Echt niet. 

Hyves net zo iets, waar je je allemaal als vriend aan kunt melden Iejoor-Hyves (cool) alle mensen met dezelfde achternaam , Parkinson Hyves ( leuk zeg) 
Nee joh, zonde van mijn tijd.

Maar braaf als ik ben, heb ik rondgesnuffeld: me aangemeld bij  Facebook (vond daar al direct enkele collega's)

En ik zag toch ook iets waar ik wel plezier van zou kunnen hebben:  MyHeritage
Heb ooit uren inde archieven doorgebracht om twee familie stambomen te maken (voordat ik een computer bezat) hoog tijd  om dat eens op te slaan en verder mee te spelen.


Ik houdjullie op de hoogte