19-12-2010

De King William Trouw Test

Ben je ook "dol" op puzzelen en houd je wel van een uitdaging?

Trouw heeft al jaren een eigen versie van de King William’s Test, de oudste en misschien wel moeilijkste prijsvraag ter wereld. De quiz bevat 150 vragen, verdeeld in vijftien hoofdstukken met elk tien vragen, over onderwerpen met voor elk wat wils.
Om de puzzel op te lossen hoef je niet hoogbegaafd of superintelligent te zijn, wel slim. Kraak de sleutel van elk hoofdstuk en zoek gericht verder. Raadpleeg zo veel mogelijk bronnen: van bibliotheek tot Dikke Van Dale van jaarboek en televisie, van zus tot verre neef.
neem hier een kijkje

3 opmerkingen:

Unknown zei

Toen bij ons de Bibliofoon nog actief was, was het gehele team in beslag genomen door King William. Uit eigen interesse, maar ook omdat ze wisten dat het de vragenstellers die weken behoorlijk bezig zou houden. De bibliofoon was voor velen dé manier om succesvol de uitdaging King William te pareren.

prodigieus zei

Er wordt hier keihard gewerkt: de cryptische omschrijvingen zijn allen gekraakt, alleen nog de juiste personen,vogels,eilanden,balletten,eieren,koekblikken,sporters,Polen,boeken etc op de juiste plaats invullen.

't Zijn maar 150 vragen joh

lemina zei

Joh dat is een koud kunsje voor jou dus de familie helmaal.
STERKTE er mee.